Medimagazin logo

Bakan Koca: Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin, "Kamuda teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini yapacak, yerine kimse çalışmayacak." dedi.
Bakan Koca: Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Koca, anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile acil tıp teknisyenliği ve paramedik çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin dün yaptığı açıklamaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklık getirdi.

Yakında Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen düzenlemeye ilişkin, kamuda teknikerlerin teknikerlik, hemşirelerin hemşirelik yapacağının, yani birinin diğerinin alanında görevlendirilmeyeceğinin altını çizen Koca, özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde, onların görev tanımına uygun işleri yapmaya izninin bulunduğunu bildirdi.

Bugün Mardin'deki esnaf ziyareti esnasında konuyla ilgili bir gencin sorusunu yanıtladığı video paylaşımına da yer veren Koca, şunları kaydetti:

"Kamuda herkes kendi işini yapacak. Teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini, yerine kimse çalışmayacak. Özel sektörde, özellikle bu anlamda hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda, hemşire arkadaşlarımız yoksa onların çalışma durumu yok, hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda onların görev tanımına uygun işleri yapmaya sadece izin var. Yani hemşire arkadaşlar tedirgin olmasınlar. Onların sorumluluğunda, görev tanımına uygun tekniker arkadaşlar sadece özel sektörde... Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak."

saglik teknikeri
saglik bakani fahrettin koca
acil tip teknisyeni
paramedik
Yorum (5)
Hakan
sadece doktorlar he işi yapar, ek olarak "o benim işim değil" teraneleri ile mücadele eder
35
Cevapla
S.Serdar
önce adam akıllı bakanlık tarafından uygulanacak ve takip edilecek bir görev tanımı çizelgesine ihtiyaç var. yarım yamalak her kurum kendi kendine bir görev tanımı listesi uyguluyor.
2
Cevapla
Erman MORAL
sağlık bakanlığı acil tıp uzmanlarını da sırf acilde çalışıyor diye pratisyen hekim gibi görmekten vazgeçse bu demeç daha anlamlı olacak
2
Cevapla
ali ak
pratisyen hekim düşmanı bir sağlık bakanı istemiyoruz.
2
Cevapla
ali sandıkçı
nereye el attılarsa karmakarışıklık yarattılar.. ayaklar baş, başlar ayak oldu sayelerinde.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir