Medimagazin logo

‘Hastaneye sevki aile hekimi yapmalı’

1. basamaktan sevk edilmeyen hiçbir hastanın direkt olarak hastanelere gitmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yeltekin Demirel, “Bu durum, hem hastanelerin yükünü hafifletecek, hem sağlık giderleri konusunda tasarrufa gidilmesine olanak sağlayacaktır. Kontrollü bir sevk sistemi ile vatandaşın randevu bulamama, doktora ulaşamama gibi sorunlarının önüne geçileceği ve acil – öncelikli olan vakaların en kısa sürede doğru tedaviyi alabilmeleri mümkün olacaktır” dedi.
‘Hastaneye sevki aile hekimi yapmalı’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhuriyet Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeltekin Demirel, TAHUD olağan genel kurulu için adaylığını açıkladı. 

34 yıldır Türkiye’de ve uluslararası arenada Aile Hekimliğinin temsilciliğini yürüten Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği – TAHUD, 21 Nisan 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olağan genel kurul ile yeni yönetimini belirleyecek.

Adaylığı ile birlikte mevcut işleyişin iyileştirilmesi ve daha verimli, sürdürülebilir bir sistem için görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Yeltekin Demirel, Aile Hekimliği uygulamasının Türkiye’de sorun sarmalına girdiğini ve gelişmiş ve çağdaş bir aile hekimliği uygulaması için yeniden yapılanmanın şart olduğunu belirtti.

"Hasta direkt olarak hastanelere gitmemeli"

 Prof. Dr. Demirel, “Sürdürülebilir bir sağlık sistemi için 1. basamağın güçlendirilmesi elzemdir. Dünyadaki sağlık sistemlerinde aile hekimliği güçsüz hiçbir model ile kaliteye ve insan sağlığındaki hedeflere ulaşılamamıştır. Ayrıca asistan eğitiminin tek tip olarak yeniden düzenlenmesi ve yarı zamanlı asistan eğitiminden vazgeçilmesi de gerekmektedir. Aile hekimliği uygulamasının doğru yönetilmesi ile hastanelerdeki ağır hasta yükünün büyük ölçüde azalacağı aşikârdır.

Açıklamasında 1. basamaktan sevk edilmeyen hiçbir hastanın direkt olarak hastanelere gitmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yeltekin Demirel,  “Bu durum, hem hastanelerin yükünü hafifletecek, hem sağlık giderleri konusunda tasarrufa gidilmesine olanak sağlayacaktır. Kontrollü bir sevk sistemi ile vatandaşın randevu bulamama, doktora ulaşamama gibi sorunlarının önüne geçileceği ve acil – öncelikli olan vakaların en kısa sürede doğru tedaviyi alabilmeleri mümkün olacaktır” dedi.

Demirel, “Aile hekimliği uzmanlık eğitiminin uluslararası normlarda ve kalitede işlemesi adına yapılacak düzenlemeler için, tüm taraflarla bir araya gelinerek, hedeflenen eğitimin verilmesini TAHUD Vizyon ekibi olarak misyon edindik” dedi. 

Aile Hekimliğinin yeniden yapılandırılması adına TAHUD yönetimi için  yola çıkan Prof. Dr. Yeltekin Demirel’in yönetim kadrosunda; Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Uz. Dr. Çiğdem Akaydın, Doç. Dr. Esra Meltem Koç, Dr. Öğr. Gör. Filiz Ak Azar, Uz. Dr. Halil Volkan Tekayak, Arş. Gör. Dr. Melek Bıyıklıoğlu, Doç. Dr. Nagihan Yıldız Çeltek ve Doç. Dr. Tolga Günvar yer alıyor.

prof dr yeltekin demirel
aile hekimi
sevk
doktor
hastane
tahud
Yorum (16)
birbilen
recep akdağ zamanında yapıldı sonuçlarını açsın da okusun. bu arkadaşımız seçimin şehvetine kapılarak amerikayı yeniden keşfedebileceğini sanıyor anlaşılan.
9
Cevapla
Vallahi de bıktık billahi de bıktık
sevk işi olmadan dahi günde 100-120 başvurunun olduğu birimler var. ağzımızı burnumuzu iyice kırarlar artık.
14
Cevapla
Deli Dumrul
bu ekip önce: suriyeli (mecaz yapılmıştır) aie hekimi uzmanlığı (sahu) yu desteklesin..........
6
Cevapla
Pazar yeri
hastaneleri, özellikle de 3.basamağı pazar yeri görünümünden kurtarmak lazım. can pazarıdır buraları.5-10 dakkada hasta muayenesi ve o curcuna içinde çok zaiyat olabilebilebilebilir maazallah, allah korusun. 15 dakka yapın bari....nerde çokluk orda yokluk !
7
Cevapla
RACAİ
siyasetin bulaştıgı hicbir yer düzelmez. bu sekilde devam.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir