Medimagazin logo

Bıçaklı saldırıya uğrayan asistan hekim için idare aleyhine 50 bin TL’lik manevi tazminat

Görevi sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan ve sonrasında istifa eden asistan hekim için, gerekli güvenlik tedbirleri alınmadığı gerekçesiyle idare aleyhine maddi ve 50 bin TL manevi tazminata hükmedildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bıçaklı saldırıya uğrayan asistan hekim için idare aleyhine 50 bin TL’lik manevi tazminat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Görevi başında şiddete uğrayan ortopedi asistanı için, "bıçaklı saldırıyı önleyici gerekli güvenlik tedbirlerini almadığı" gerekçesiyle idare aleyhine açılan davada, 50.000 TL manevi tazminat ödenmesi hükmedildi.

Kararda, davacının bıçaklı saldırı sonrası yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle istifa ettiği belirtilerek yaşadığı ekonomik zararın karşılanmasına karar verildi.

Kararı duyuran Hekim Birliği Sendikası, "Görevi başında şiddete maruz kalan asistan doktorumuz için, alınmayan güvenlik önlemleri sebebiyle, idare aleyhine açılan dava sonuçlandı. 

Mahkeme, maddi zararlar ve 50.000 TL manevi tazminatın faiziyle ödenmesine hükmetti.

 Bu karar, şiddet gören meslektaşlarımız için açılan tazminat davalarında emsal teşkil ediyor. Sağlıkta şiddetin son bulması ve meslektaşlarımızın güvende olması adına önemli bir emsal karar. Tazminatın, şiddetin önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri almayanlara rücu edilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


 

hekim
tazminat
doktor
ortopedi asistani
asistan hekim
dava
Yorum (9)
Yeter
beyaz kod, mavi kod, katalog,matalog derken, sayın bakan!!! celladımız oldu çıktı. ölmediğimize,eve tek parça eksiksiz geldiğimize şükür eder olduk.
16
Cevapla
Deli Dumrul
@yeter hocam yol basit: (bolu' lu bir arkadaşımın efsane benzetmesi olan) otoban dan çık. ya da işe giderken ve çıkarken en az yeddi (7) ayetel kürsi oku, öyle git gel. aksi her tutum, hal, davranış ve gerisi tırıvırı tatava magazin temenni.........
8
Cevapla
Dr
i̇darecilerin görevi bakanlıktan gelen bilgiyi polikliniklere dağit çay gelsin kahve gitsin değil sadece değilmi? disiplin bürosuna sarı zarf ile hakkınızda inceleme var diye doktorlara yazı gönderme amiride değil.sorimluluğun var bedava koltuk, maaş olamaz kimseye.idarecilerde hesap vermeli.
20
Cevapla
Özgür Erkal
hastaya en ufak ihmal ya da yanlış uygulama davasında milyonlar havada uçuşuyor hekimin meslek hayatını bitirebilecek böyle ciddi bir duruma 50 bin ha. bu nedir böyle
30
Cevapla
Mehmet Fatih Akdoğan
artık hükümetin emireri olan mahkemelerin susturma adına verdiği maddi tazminat ülkede hekimlerin durmaması gerektiğini en iyi şekilde anlatıyor.akıllı gençlerin tıp tercih etmemesini sanki öğütlüyor.avrupa ve abd zaten doktora ihtiyaç duyuyor.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir