Medimagazin logo

Yeni rapor ortaya koydu: COVID-19 'kalp yetmezliği salgını' başlattı

Sağlık uzmanları, dünyada corona virüsünün neden olduğu kalp hastalıklarının yaygınlaştığı konusunda uyarıda bulundu
Kaynak: Sözcü
Yeni rapor ortaya koydu: COVID-19 'kalp yetmezliği salgını' başlattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Japonya'nın Riken Araştırma Enstitüsü’nden uzmanların hazırladığı yeni bir raporda, ölümcül virüsün küresel ölçekte “kalp yetmezliği salgınına” yol açabileceği şüphesi dikkat çekiyor. 

Cumartesi günü yayınlanan rapor, COVID-19’un insan hücrelerinde tutunduğu ACE2 reseptörlerinin kalpte "çok yaygın" olduğunu ve hastalığı geçirenlerin çoğunun "kalp fonksiyonlarında azalma"dan muzdarip olduğunu iddia ediyor.

Bunun kesin nedeni bilinmese de gelecekte bir dizi kalp krizine yol açabilir. Rapor, "kalıcı SARS-CoV-2 enfeksiyonunun katlanarak artmasının beklenmesi" nedeniyle gelecekte kalp yetmezliği riski altında olan kişilerde, COVID-19 salgınının durumu büyük ölçüde değiştirmiş olabileceğini iddia ederek devam ediyor.

Yeni varyant kapıda

Son zamanlarda birçok ülke, JN.1 adlı yeni bir varyant sayesinde son birkaç hafta içinde COVID-19 enfeksiyonlarında bir artış gördü. Uzmanlar bunun, hastalığa yakalananlarda potansiyel kalp sorunları olasılığını artıracağını iddia ediyor.

Riken Araştırma Enstitüsü'nün lideri Hidetoshi Masumoto, “Corona virüsü ile enfekte olan bazı kişilerin kalplerinde kalıcı viral enfeksiyonlar olabilir. Kalp yetmezliği hastalarının sayısında hızlı bir artış göreceğimiz 'kalp yetmezliği pandemisine' hazırlık için bir test sistemi ve tedavi yöntemlerinin oluşturulması gerekiyor." dedi.
 

japonya
kalp yetmezligi
covid19
salgin
Yorum (2)
Bıkmış hekim
aşıyı vücudundan atmak için debelenen hacamatçı tayfa burda mı?
Cevapla
Köyün Delisi
sadece kalp yetmezliği salgını mı? sabır yetmezliği, tolerans yetmezliği, vicdan yetmezliği, beyin yetmezliği, akıl yetmezliği, vicjdan yetmezliği, empati yetmezliği, kooperasyon yetmezliği,.....
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir