Medimagazin logo

Kalp damar cerrahisinin duayenlerinden Prof. Dr. Cevat Yakut yaşamını yitirdi

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kalp damar cerrahisinin duayenlerinden Prof. Dr. Cevat Yakut yaşamını yitirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yüzlerce kalp ve damar cerrahının hocası, Koşuyolu Kalp Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut vefat etti.

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesince yayımlanan baş sağlığı mesajında, "Derin üzüntüyle bildiriyoruz ki, uzun yıllar boyunca sağlık sektöründe önemli hizmetler vermiş olan Hastanemiz kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut hocamız, vefat etmiştir. 

Kendisi, meslek hayatı boyunca nitelikli sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve toplum sağlığının korunması adına önemli katkılarda bulunmuştur. Bu acı kaybı yaşayan sağlık camiasına, Koşuyolu ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onun anısını daima yaşatacağız ve yaptığı değerli katkıları asla unutmayacağız." ifadelerine yer verildi.

Prof. Dr. Cevat Yakut kimdir?

Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin kurucularından Prof. Dr. Cevat Yakut, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nde de kalp cerrahisini başlatmak üzere görevlendirilen Yakut, 10 yıl boyunca hafta sonlarını Van'da ameliyat yaparak geçirdi. 

Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenen Yakut, iki dönem Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği başkanlığı yaptı. Başta Başbakanlık Onur Belgesi olmak üzere pek çok ödülü bulunan Yakut, 1990 yılında Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimi oldu. 

Türkiye'de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan Cevat Yakut, 2009 yılında emekli oldu.


 


 

prof dr cevat yakut
doktor
kosuyolu yuksek ihtisas egitim ve arastirma hastanesi
Yorum (5)
MecdiHikmetErgüney
koşuyolu yüksek ihtisas hastanesininkuruluşunda çok emeği olan hocamız gece gündüz çalışarak yetiştirdi ği değerli kalb cerrahı hocalar sayesinde güzide bir hastane yaratmıştır.değerli hocamızın ismini koşuyolu hastanesi ne verilmesi fikrindeyim.mekanı cennet olsun
8
Cevapla
ÖMER FARUK ATAY
acı bir kayıp.keşki bir 20 sene daha yaşasa idi.allah gani gani rahmet eylesin.ailesinin,tıp camiasının,türk milleti'nin,insanlığın başı sağ olsun.koşuyolu hastamesine isminin verilmesi çok uygun olur.
8
Cevapla
Avni YANIĞBAŞ
1975 de erzurum maraşal çakmak hastanesi 1990 ve 2008 koşuyorum kalp damar hastanelerinde 3 defa kalp kapağı ameliyatını yapmıştı allah razı olsun allah mekanını cennet eylesin
4
Cevapla
Yasemin ASLAY
yıllar önce babamıza yaptığı başarılı ameliyat ile tanışmıştık doktorumuzla, hakkı ödenmez ,mekanı cennet olsun.
2
Cevapla
hasan ekim
yüzüncü yıl üniversitesinde hocamız olarak bize hep destek oldu. nur içinde yatsın.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir