Medimagazin logo

Böbrek ameliyatı sırasında yaşamını yitirmişti: Genç doktor Melike’nin ölümüne soruşturma

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı doktoru Melike Sargın İlhan'ın, böbrek ameliyatı sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili idari soruşturma başlatıldı.
Kaynak: AA
Böbrek ameliyatı sırasında yaşamını yitirmişti: Genç doktor Melike’nin ölümüne soruşturma
Melike Sargın İlhan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, görevli olduğu KKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 23 Nisan'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği operasyon sırasında yaşamını yitiren 27 yaşındaki İlhan'ın ailesi, kızlarının ölümünde ihmal olduğu ve ameliyata asistanların girdiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu.

27 yaşındaki genç doktor geçirdiği operasyon sonrası yaşamını yitirdi

İlhan'ın ölümünün ardından hastane tarafından başlatılan idari soruşturma ve araştırmanın her yönüyle sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, Vali Mehmet Makas, bir programda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Valilik üzerinden yürüyen bir soruşturma olmadığını aktaran Makas, "Üniversite YÖK'e bağlı. YÖK ve savcılık üzerinden soruşturma sürüyor. İçimiz yandı, cenazeye de katıldık. Beklenmeyen bir gelişme ama sebebi nedir, bilemiyoruz. Şu anda araştırıyorlar. İnanıyorum ve biliyorum ki orada en üst düzeyde müdahale etmişlerdir. Bazen sokaktan duyduğumuza da çok bağlamamak lazım, 'asistanlar girdi, şu oldu, bu oldu', varsa bir ihmal, soruşturma ortaya çıkaracaktır." diye konuştu.

melike sargin ilhan
doktor
ameliyat
kirikkale universitesi kku tip fakultesi hastanesi
Yorum (8)
Deli Dumrul
as tah dem lik yapan (asistan + müstahdem hibridizasyonu soncuu ortaya çıkan faşo mahlukat) herkes bilir: asistan hastayı çeker, hastaya pozisyon verir, hastayı boyar, kullanılacak tıbbi malzemeyi depodan çeker, duyduğum kadarıyla (bizde olmadı ama) bazı yerlerde temizliği de yaptırıyorlarmış....
5
Cevapla
DR Tmuçin
allah rahmet eylesin... kırıkkale üniversitesinde ameliyat olmasaymış keşke... hatta kırıkkale de üniversite olmasaymış daha iyiymiş.. her ilde üniversite olması yanlış bence
44
Cevapla
Deli Dumrul
devamdır:--> astahdem "amirleri" utanmasa aç susuz duracell 10 kata kadar daha uzun ömürlü pil takıp çalıştıracak, cerrahi setleri yıkatıp sterilizasyonunu yaptıracak, beyne ve bilumum foramenlere 14 lüyü boşaltacak (buraya kadar ironi ve mecaz idi). yaradan müteveffanın ve hepimizin yardımcııs olsu
5
Cevapla
tahir zorlu
bizim gencligimizde birakin doktoru, doktorun anne babasi geldiginde bile onlara ozel ihtimam gosterilirdi. ulke bozuldugu gibi doktorlarda bozuldu. hersey paraya bakar oldu. balik bastan kokar tabi. imam boyleyse cemaat misali.
29
Cevapla
Erhan
bence olay iyi niyet ile başlayıp, üzücü şekilde sonlanmış. belli ki normal acile gelen hastaya taşı düşürmesi için yapılan tavsiyeler vs yerine, dr hanım arkadaşımız, taşını hemen kırıp rahatlatıp yollarız düşüncesi ile hareket edilmiş. ama hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz kuralı işlemiş.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir