Medimagazin logo

Vejeteryan ve veganlar COVID-19'a daha az yakalanıyor

Bilim insanları dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınıyla ilgili dikkat çekici bir araştırma yaptı
Kaynak: Sözcü
Vejeteryan ve veganlar COVID-19'a daha az yakalanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya çapında yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını ile ilgili bir araştırma uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, bitkisel bazlı beslenen bireylerin COVID-19'a daha az yakalandığını açıkladı.

BMJ Nutrition Prevention & Health isimli dergide yayınlanan araştırmada 702 yetişkinin verileri mercek altına alındı. Araştırmada vegan ve vejeteryan beslenen bireylerin COVID-19'a daha az yakalandığı sonucu ortaya çıktı. 

Araştırmada ayrıca COVID-19 bulaşan vegan ve vejeteryanların bu hastalığı daha hafif geçirdiği de tespit edildi.

Araştırmaya katılanları et tüketen ve bitki bazlı beslenenler olarak ikiye ayıran bilim insanları et tüketenlerin yüzde 52'sinin corona virüsüne yakalandığı belirtilirken, bitkisel bazlı beslenenlerde ise bu oranın yüzde 40 olduğu kaydedildi.

Bilim insanları konuyla ilgili olarak, "Bu bulgular ve diğer çalışmaların bulguları ışığında ve COVID-19 insidansını etkileyebilecek faktörlerin belirlenmesinin önemi nedeniyle, bitki temelli diyetlerin veya vejetaryen beslenme modellerinin uygulanmasını tavsiye ediyoruz" açıklamasını yaptı.

covid19
vegan
vejeteryan
arastirma
brezilya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir