Medimagazin logo

Hastalarla karşı karşıya getiriyor: Hekimlere 'memnuniyet anketi' baskısı

Aile hekimleri, yetersiz ödemeler nedeniyle aile sağlığı merkezlerinin (ASM) giderlerini karşılamada güçlük çekiyor, aynı zamanda her geçen gün artan hasta yüküyle boğuşuyor.
Kaynak: Cumhuriyet - Merve Kılıç
Hastalarla karşı karşıya getiriyor: Hekimlere 'memnuniyet anketi' baskısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı aile hekimine muayene olan hastaları arayıp “memnuniyet anketi” yapıyor.

Yoğun hasta yükü içerisinde çalışan aile hekimleri, bir de cari ödemelerin enflasyonun altında ezilmesi nedeniyle var olma mücadelesi veriyor.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığının aile hekimlerine yeterli ilgi ve alakayı göstermediğine dikkat çeken Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, bakanlığın sorunları çözmek yerine hastalara yaptığı “memnuniyet anketin”ne dikkat çekti.

 Aile hekimine muayene olan yurttaşların ALO 182 hattı üzerinden aranarak memnuniyetinin sorulduğunu kaydeden Uğur, “Kişilere, ASM’nin fiziki koşullarından tutun da ASM çalışanlarının güler yüzlü olup olmadığına varana kadar 1 ila 5 arasında puan vermeleri istenmektedir. ALO 182 gibi anlamsız ve gereksiz bir hatla aranarak yurttaşlar şiddete yönlendirilmekte” ifadelerini kullandı.

‘Sonlandırılmalı’

Uğur, “Sağlık okuryazarlığının çok düşük olduğu ülkemizde istediği ilacı yazdıramayan, istediği raporu alamayan, her isteği yerine getirilmeyen kişiler bu puanlamada en düşük notu vereceklerdir. Memnuniyet anketleri, sadece hastaları aile hekimlerine karşı patronlaştırmaktan başka sonuç doğurmaz. Bakanlık, anketi bir an önce sonlandırmalı” diye konuştu. 

aile hekimi
derya ugur
genel saglik is
anket
Yorum (12)
Deli Deli Küpeli
ey cemaat-i tohturiynnn(özelde cemaat-i aile hekimleri). sizler fenevbostan-turabozan maçındaki topla oynayan "teknik ekip"ten birisi değilsiniz. onun için pek çok şeyi daha çoook beklersiniz(beklerim). i̇ftar vakti tavsiyem; erkes klavyesini denk alsın, kitabına ve kaidesine göre oynasın...
12
Cevapla
Port
ama oy atacaklar o yüzden anket
13
Cevapla
Doktor aile hekimi
kardeşime benden memnuniyetini sormuşlar. başka bir arkadaşımın eşine soruyorlar memnunmusun diye.. şaka gibi
14
Cevapla
Uğur Gönenç
bu anketler sürmelidir ama bir şartla : sağlık çalışanlarına da bakanlıktan memnuniyet anketi yapılarak...var mısınız ?
14
Cevapla
Uzm dr x
yani tek sorun aile hekimlerinde hastanedeki uzman doktorlar dan fazla kazanıyor pratisyenler ayrıca bi dünya kendi aralarında off yaptıkları için hasta sayısı artıyor görünüyor yoğun yerler belki vardır bilinmez ortak sorunlar dan bahsedilmeli birlik için
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir