Medimagazin logo

Bakanlık raporu ortaya koydu; döner sermayeden yapılan ödemeler eridi

Sağlık Bakanlığının 2023 Faaliyet Raporu, hastanelerin döner sermayelerinden sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerin nasıl düştüğünü gözler önüne serdi.
Kaynak: Cumhuriyet - Merve Kılıç
Bakanlık raporu ortaya koydu; döner sermayeden yapılan ödemeler eridi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rapora göre 2012’de 10.4 milyar dolar olan bakanlığın döner sermaye bütçesi, 2023’te 11.7 milyar dolar olarak belirlendi. 

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, bütçe aradan geçen 11 yılda sadece 1 milyar dolar artarken ülke nüfusu yüzde 13, bakanlıkta görevli sağlık çalışanı sayısı ise yüzde 22 oranında yükseldi. 

Öte yandan kişi başı hekime başvuru oranı da yüzde 40 arttı.

Emekçilerin performansları artarken ödemelerin ise eridiğini ifade eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “Mali ve teknik hizmetler gibi bazı sınıflarda çalışan arkadaşların neredeyse sıfırlanmış düzeyde performansa dayalı ödemeleri var. Sadece hekim grubu ve hekim dışı sağlık personellerinde ciddi bir erime söz konusu değil” dedi.

saglik bakanligi 2023 faaliyet raporu
saglik calisani
doner sermaye
odeme
Yorum (7)
Fatih acar
dolar 2012 de 1.5 tl idi şimdi 32,5 yani yüzde 2150 kadar artmış.yüzde. 23 ile kıyaslamak tam göz boyamacılık.
5
Cevapla
İnsaf
en kötü teşvik 80 bin, 150 bin teşvik alanlar var. 90 bin de maaş+ek daha ne olsun. abd ile birlikte en çok türk doktorlar kazanıyor. ek mesai yapsan ordan da çok 20 30 kağıt gelir 300 bin para
4
Cevapla
cerrah
@i̇nsaf , 33 yıllık hekimim, özellikli birim sorumlusuyum. bahsettiğin rakamları nereden aldın, kim alıyor bu rakamları? şaka olarak yazmadıysan samimiyetle bir kaç isim paylaşırsan çok memnun olurum. en azından emsal gösterip idari mahkeme aracılığıyla özlüğümü bir nebze düzeltirim.
2
Cevapla
pratisyen dr.Metin
hastanede çalışan evde sağlık birimi doktoruyum. maaş ,döner, teşvik ek ödeme tüm gelirlerim toplam 70 bin tl. her gün evlere gidip yatalak hastalara birçok hizmet sunuyoruz. evde sağlık doktoru olarak sağlık bakanlığından şikayetçiyim.
5
Cevapla
mehmet
@i̇nsaf yanlış bilgi vermeyin kimse bu paraları almıyor...
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir