Medimagazin logo

Yan dal sınavına 4 ayda 1000 TL zam geldi!

Ankara Tabip Odası, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ücretlerine yapılan 1000 TL'lik zammı eleştirdi ve bu zammın hekimlerin bütçesini olumsuz etkilediğini belirtti. Tabip Odası, ÖSYM tarafından düzenlenen sınav ücretlerinin yüksekliğini kabul edilemez olduğunu ve zammın geri alınması gerektiğini ifade etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yan dal sınavına 4 ayda 1000 TL zam geldi!
Kaynak: Ankara Tabip Odası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN  - Ankara Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, artan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ücretlerine tepki gösterdi.

YDUS'a 4 ayda 1000 TL zam geldiğini ifade eden Tabip Odası, “Hem uzmanlık eğitimi sonrası hem de yan dal eğitimi sonrası tekrarlayan zorunlu hizmetler yetmezmiş gibi, hekimlerin ÖSYM tarafından enflasyon karşısında ezilmesi kabul edilemez.

Bir kamu kurumu tarafından düzenlenen kamusal bir sınav için bu kadar yüksek bedellerin istenmesi meslektaşlarımızın bütçelerini olumsuz etkilemektedir. Eğitim de sağlık gibi bir haktır ve bu zam geri alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

yan dal
sinav ucreti
ydus
sinav ucreti
osym
Yorum (2)
aa
sınava gireceklere tavsiyemdir; nefroloji sıkıntılı. zaten ana dal uzmanları pek çok konuyu mükemmel hallediyor. ama kons yine de çok fazla nedendir? anlamıyorum. azıcık parası fazla diye seçmeyin boşuna.
Cevapla
Dr
basvurular acilincaya kadar 2 haziranda hangi branşlarda yan dal sinavi olacağı osym sınav takviminde belirtilmiyor. ilk kez yan dal sınavına giren biri hangi dönemde gireceğini nasıl bilecek
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir