Medimagazin logo

Doktorlara yönelik sözleri tepki toplamıştı! İlahiyatçı Mustafa Karataş hakkında suç duyurusu

Genel Sağlık-İş Sendikası, hekimlere yönelik sözleri nedeniyle ilahiyatçı Mustafa Karataş hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: Cumhuriyet - Merve Kılıç
Doktorlara yönelik sözleri tepki toplamıştı! İlahiyatçı Mustafa Karataş hakkında suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İlahiyatçı Mustafa Karataş'ın, bir televizyon kanalında sunduğu programda bir izleyicinin telefonla bağlanarak "5 aylık hamile olduğunu, bebeğinin down sendromlu ve kalbinin delik olduğunu söylemiş ve doktorların aldırın dediğini" dile getirmesi üzerine yaptığı yorumlar; büyük tepki topladı.

Karataş, "Hayır, hayır, onlar para için neler söylerler. Para için keserler. Adam bile öldürüyorlar para için. Hepsi öyle değil ama..." ifadelerini kullandı.

Karataş'a tepkiler büyürken, Genel Sağlık-İş Sendikası, Karataş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç’a konuşan Sendika Genel Başkanı Derya Uğur, "Günümüzde hekimler ve tüm sağlık çalışanları gerek idareciler gerek hastalar ve hasta yakınları gerekse diğer sağlık çalışanları tarafından şiddete uğramaktadır. Söz konusu şiddet olaylarına ve şiddet tehlikesine karşın alınan önlemlerin yetersiz olmasından dolayı faillere caydırıcı cezalar uygulanmamaktadır" dedi. 

'Cezayı artıran unsur'

Türk Ceza Kanunu "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde cezalandırılır” hükmüne işaret eden Uğur, "Bu açıdan suçun, örneğin televizyon veya radyo programları, gazete yazıları, Twitter, Facebook gibi sosyal medyada paylaşılan iletiler, fotoğraflar vasıtasıyla işlenmesi cezayı arttıran bir nitelikli unsur olarak dikkate alınmalı. Sendikamız Genel Sağlık-İş tarafından bu tip söylemleri şiddetle kınıyoruz" diye konuştu. 

“Doktorlar bizim canımızdır”

Diğer taraftan Mustafa Karataş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sahur programında telefonla soru soran bir izleyicimize anne karnındaki çocukları aldırma ile ilgili cevabımda, doktorları rencide ettiğim haberi yayılmıştır. Asla böyle bir kastım olamaz. Maksadı aşan ifadeler varsa tüm doktorlardan özür dilerim. Doktorlar bizim canımızdır.” ifadelerini kullandı.

genel saglikis sendikasi
mustafa karatas
doktor
ilahiyatci
Yorum (10)
Berna Tozduman
ozur dilemek tabi ki bir erdem ama ,bir öğretim üyesi, akademisyenin, üstelik ilahiyatci bir akademisyenin bu hakareti yapması kabul edilebilir değil.artik fiziksel ve sözlü şiddet bitmeli ,bitecek. gereken cezalar verilmelidir. bir hekim olarak kabul etmiyorum bu özrü
9
Cevapla
DrAkademi
"hiç bir doktor çocuğu aldır" demez.
4
Cevapla
Davut KARATAŞ
aşık mesele kürtaj cinayetidir...hocamız da yıllardır uygulanan merdiven altı cinayetleri dile getirdi..zira.kurtaj cinayettir ..bunun kadar zulüm olamaz neslimize ve âile kurumumuza..iyi ki varsınız ümmetin izzeti ümmet için ugressn hocamız
6
Cevapla
Ali
düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır
1
Cevapla
Anne
sakat olduğu belirlenen çocuğun kürete edilmesi değil onu dünyaya o halde getirmek cinayettir...boş romantizmi birakin..kürtaj yeniden serbest bırakılmalı...hekimler karar vermeli kürtaj edilip edilemeyeceğini..din adamları değil...
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir