Medimagazin logo

Ankara Diş'te engelli çocuk ve yetişkin bireyler için sedasyon ve MR ünitesi açıldı

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde engelli çocuk ve bireyler için sedasyon ve MR üniteleri açıldı.
Kaynak: DHA
Ankara Diş'te engelli çocuk ve yetişkin bireyler için sedasyon ve MR ünitesi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde engelli çocuk ve yetişen bireyler için MR ve sedasyon üniteleri açıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, üniversite hocalarına yeni ünite tanıtıldı.

‘Engelli bireylerin diş tedavisi oldukça zor’

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, “Dünyada ilk olan MR ünitesini açıyoruz. Türkiye’de ise ilk olan engelli çocuk ve yetişkin bireyler için sedasyon ünitesi açıyoruz. 1,5 yılda bitirdik ve açtık. Sadece fiziki büyüklük değil çok nitelikli diş hizmetlerinin verilebileceği bir hale geldi. Engelli bireylerin diş tedavisi oldukça zor. Genel anestezi altında vermek lazım. Burası engelli diş hekimliği hizmeti veren önemli bir yer haline geldi.

 Türkiye çok ciddi hekimliği fakültesi var ama Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çok özgün özellikleri olan hakikaten çok üst düzey iş hizmetlerini yapan aynı zamanda çok nitelikli diş hekimleri yetiştiren bir paketimiz. 1,5 yıl kadar önce burayı bitirdik, ulaştık. Sadece fiziki büyüklük değil aynı zamanda çok nitelikli diş hizmetlerinin verilebileceği hale geldi. Örneğin engelli bireylerin ve özellikle engelli çocukların diş tedavisi son derece zordur. Burası engelli bireylere en güzel diş hekimliği hizmeti veren bir ünite oldu” dedi.

ankara universitesi dis hekimligi fakultesi
engelli birey
mr
sedasyon
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir