Medimagazin logo

32 bini uzman doktor, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin karar Resmi Gazete'de

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kaynak: AA
32 bini uzman doktor, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin karar Resmi Gazete'de
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buna göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

İstihdam edilecek personelden 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak.

Bakan Koca paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun."

 

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2024 Yılı Sonuna Kadar Uygulanmak Üzere Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar: 2024/116)

saglik personeli
atama
resmi gazete
Yorum (8)
aa
resmi gazetede yayınlanmış fakat hala alım ilanı yok ortada. 5 ay oldu nerdeyse.
5
Cevapla
ahmet namlı
sözleşmeli kadro açılana kadar maaşlar eşitlense daha kolay ve mantıklı değil mi?
8
Cevapla
Tüm Hekimlere Sözleşme Hakkı veya Maaşı Verilsin!!
''3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek'' bildiğimiz var olan kadrolara ilave değil toplamın güncellenmesi. aynı kıdemde 2 hekim arası 35-40 bin tl maaş farkı var (ek ödeme vs değil) kamuda başka hangi meslekte böyle bir haksızlık var? eş kıdemde iki hekimin maaşı da eşit olur
17
Cevapla
Tüm Hekimlere Sözleşme Hakkı veya Maaşı Verilsin!!
elaman temininde güçlük çekilen yerlerde deniyor eskiden 6.bölgede mecburi hizmette uygulanırdı şimdi ülkenin tüm illerinde var aynı ilde hatta hastanede 2 hekimin maaşı arasında 2 kata yakın fark var başka hangi meslekte bu adaletsizlik var? torpilli azınlığına tanınan hak tüm hekimlere tanınmalı.
15
Cevapla
uzman hekim
uygulama özellikle ilçe ve yan dal uzmanlarına bu kadroları tahsis etmiştir..mantık dogrudur ancak ilçede refakat etmeyen uzmanların en basit hastayı sevki devam ettiği gibi yan dallar da büyük oranda 4924 e geçmemiştir.. sonuç bunu hak eden a1 rol hastanelerine vermemiş iş yapan cezalanmıştır..
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir